Alice Koopmans | Beeldend kunstenaar

Museum Willem van Haren

Schilderijen van Alice Koopmans “In ruimte zweven wij”

Tentoonstellingsperiode:
22 april t/m 10 juni 2012


“In ruimte zweven wij,
in bont zwart geaderd kleed,
schimmen van schoonheid”

Deze dichtregel van Danny Noach verwoordt heel goed de fascinatie voor de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur: de inspiratiebron voor het werk van Alice Koopmans (1951).
Vlinders overvallen door vroege sneeuw, een bloem die open bloeit en zich toont in volle pracht. Ingetogen zwarte knoppen van de es. Een rups die de belofte van de vlinder in zich draagt. Vogeltjes verborgen in een overdaad aan kleuren. Alice verbeeldt het kostbare moment waarop men getroffen wordt door deze schoonheid, maar ook door haar vergankelijkheid.

Haar doeken zijn een combinatie van tekeningen en schilderingen, aangevuld met collage elementen. Daardoor ontstaan er in de details kleine werelden op zich. Ze laat bewust delen leeg en soms ook wit, wat rust geeft aan haar werk.

Alice Koopmans heeft haar opleiding aan de Academie Minerva in Groningen voltooid in 2007. Ze woont en werkt in Heerenveen en laat een selectie uit haar werk zien van de afgelopen vijf jaar. Parallel aan deze expositie is er werk van haar te zien in ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen (t/m 31 mei).

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 22 april om 15.00 uur door Klien van Dam met een korte inleiding, gevolgd door Peter van der Kooy met de klanken van de didgeridoo.